Veldbed kopen

Door het enorme aanbod aan veldbedden kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen al deze modellen. Hieronder tref je een aantal punten aan die kunnen helpen bij het bepalen van je keuze.

Het gewicht

Een veldbed is vrijwel altijd zwaarder dan een luchtbed of slaapmat. Hierdoor is een veldbed per definitie niet voor alle activiteiten geschikt. Activiteiten waarvoor een veldbed ongeschikt is zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, trailrunnen en lange veeleisende wandeltochten.

Een veldbed is wel geschikt voor outdoor activiteiten waarbij gewicht minder belangrijk is, zoals bij lichtere fietstochten, autovakanties en kortere wandelingen.

Veldbedden met een lichter gewicht zijn vaak wat duurder dan zwaardere veldbedden. Dit komt veelal door het duurdere ontwerp en het gebruik van duurdere materialen bij de lichtgewicht veldbedden. Er zijn echter uitzonderingen waarbij lichtere veldbedden relatief goedkoop zijn, vaak dankzij het simplistische ontwerp.

Het formaat

Veldbedden zijn er in allerlei modellen en formaten. Dit kenmerkt zich vooral door het slaapoppervlak van het bed, de hoogte van het bed en de afmetingen wanneer het veldbed is ingeklapt.

Het slaapoppervlak bepaald voor een groot deel het comfort wat het veldbed kan bieden. Wanneer een veldbed te kort of te smal is zal er ingeleverd worden op slaapcomfort. Ook bepaald het slaapoppervlak of en welke dekbedekking (zoals een slaapmat of bedcover) er gebruikt kan worden.

De hoogte van het bed is ook erg belangrijk. Zo is het vooral voor ouderen vaak fijn om een wat hoger veldbed aan te schaffen, zodat men gemakkelijk in en uit het bed kan stappen. De hoogte van het bed is echter ook belangrijk voor kampeerders die met het veldbed in een tent willen slapen. Sommige tenten bieden maar een beperkte hoogte, waardoor er het best gekozen kan worden voor een wat lager veldbed.

Ook kan de pakmaat van het veldbed belangrijk zijn. Dit is met name belangrijk wanneer het veldbed wordt opgeborgen in een rugzak of fietstas. Ook als het veldbed als logeerbed wordt gebruikt kan het fijn zijn wanneer deze compact kan worden opgeborgen.

Het merk

Er zijn erg veel merken die veldbedden aanbieden. In principe is het zoals bij veel producten een vuistregel dat wanneer een veldbed erg goedkoop is, de kwaliteit minder goed zal zijn dan wanneer een veldbed wat duurder is. Een ander punt wat belangrijk kan zijn is dat grotere merken vaak meer ervaring hebben in het vak, waardoor hun ontwerpen door de jaren heen ontwikkeld zijn. Dit zorgt vaak voor een uitstekende kwaliteit.

Tarpshop biedt een zeer ruim aanbod aan veldbedden aan. Dit aanbod is te bekijken via de onderstaande verwijzing:

Veldbed